logo raznici

Zeleninové ražniči

11.3.2013  Recept na výborné zeleninové ražniči. Toto ražniči je bez masa i sýru, proto je vhodné, pokud někdo nemůže sýry nebo je vegetarián/vegan .

Počet porcí:  4 Celkový čas:  25 minut

zeleninové ražniči foto

Ingredience:
  • 2 cukety
  • 200 g menších žampionů
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • cherry rajčata
  • sůl, pepř, koření podle libosti
  • olej

Postup:
  1. Pokud máme mladé nebo domácí cukety, nemusíme je loupat, ale pořádně je umyjeme. V ostatních případech je oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Žampiony oloupeme. Pokud jsou žampiony velké, tak je přepůlíme.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Rajčata omyjeme.
  4. Papriky umyjeme, dáme pryč jádřinec a nakrájíme na čtverečky.
  5. Na špejli dáváme střídavě uvedené suroviny - cuketu, rajčata, žampiony, cibuli a papriku. Jednotlivé druhy zeleniny můžeme prokládat sýrem.
  6. Následně špízy umístíme na plech, který vyložíme papírem na pečením. Špízy můžeme trošku pocákat olivovým olejem a vložíme do trouby. Trouby jsme předem vyhřáli na 180°C. Pečeme cca 20 minut.

Zeleninové ražniči podáváme s bramborovou kaši a čerstvou zeleninou. A pokud chceme můžeme ho připravit i se sýrem.