Vepřové ražniči na grilu

2.6.2013 
Je tady léto a s ním i grilovací sezóna. Připravte si výborné ražniči na grilu, které je nejen velmi dobré, ale i rychlé. Vyzkoušejte ho také. Na grilu si můžete připravit špíz nejen z vepřového masa, ale z kuřecího nebo mixu.
Počet porcí:4
Celkový čas:40 minut
Ingredience:
ražniči na grilu fotka

Postup:
  1. Připravíme si marinádu z pár lžic oleje, trošku soli, pepře, grilovacího koření a prolisovaného česneku.
  2. Usnadněte si práci a použijte výborné a levné marinády a omáčky. Levně je koupíte v tomto obchodě.
  3. Maso omyjeme, odstraníme nehezké části a nakrájíme ho na plátky a poté na čtverečky. Umístíme ho do marinády, zamícháme a vložíme do lednice na dvě hodiny.
  4. Těsně před vytáhnutím masa z ledničky, oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka, nakrájíme na malé čtverečky slaninu. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme menší části.
  5. Klobásu nakrájíme na kolečka.
  6. Vytáhneme maso z lednice, necháme ho 15 minut odpočinout při pokojové teplotě a na silnou špejli nebo lépe na dlouhou jehlu napíchneme vepřové maso, slaninu, cibuli, papriku, rajče a klobásu v námi vybraném pořadí.
  7. Špízy pak umístíme na mřížku, položíme na úchytku nebo zabalíme do alobalu, a poté položíme na gril.
  8. Na rozpáleném grilu grilujeme ražniči vždy několik minut ze všech stran. Nezapomeneme špízy potírat marinádou, která zbyla (nepotíráme je, pokud jsou špízy v alobalu).

Ražniči z grilu chutná velmi dobře s čerstvým pečivem nebo s pečivem, které jsme grilovali a potírali dobrou marinádou.

Podívejte se na další recepty