logo raznici

Vepřové ražniči na grilu

2.6.2013  Blíží se léto a s ním i grilovací sezóna. Připravte si výborné ražniči na grilu, které je nejen velmi dobré, ale i rychlé. Vyzkoušejte ho také. Na grilu si můžete připravit špíz nejen z vepřového masa, ale z kuřecího nebo mixu.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  40 minut

ražniči na grilu fotka

Ingredience:
  • 600 g vepřové plece
  • 150 g anglické slaniny vcelku
  • 2 klobásy
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • 3 cibule
  • sůl, pepř, grilovací koření
  • 2 stroužky česneku
  • olej

Postup:
  1. Připravíme si marinádu z pár lžic oleje, trošku soli, pepře, grilovacího koření a prolisovaného česneku.
  2. Maso omyjeme, odstraníme nehezké části a nakrájíme ho na plátky a poté na čtverečky. Umístíme ho do marinády, zamícháme a vložíme do lednice na dvě hodiny.
  3. Těsně před vytáhnutím masa z ledničky, oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka, nakrájíme na malé čtverečky slaninu. Rajčata a papriky omyjeme a nakrájíme menší části.
  4. Klobásu nakrájíme na kolečka.
  5. Vytáhneme maso z lednice, necháme ho 15 minut odpočinout při pokojové teplotě a na špejli nebo jehlu napíchneme vepřové maso, slaninu, cibuli, papriku, rajče a klobásu v námi vybraném pořadí.
  6. Špízy pak umístíme na mřížku, položíme na úchytku nebo zabalíme do alobalu a poté položíme na gril.
  7. Na rozpáleném grilu grilujeme ražniči vždy několik minut ze všech stran. Nezapomeneme špízy potírat marinádou, která zbyla (nepotíráme je, pokud jsou špízy v alobalu).

Ražniči z grilu chutná velmi dobře s čerstvým pečivem nebo s pečivem, které jsme grilovali a potírali dobrou marinádou.