logo raznici

Kuřecí ražniči

11.3.2013  Připravte si ražniči z kuřecího masa, díky kterému je výtečné. Kuřecí ražniči doplňte šunkou, slaninou a zeleninou a následně si na něm pochutnejte.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  40 minut

kuřecí ražniči foto

Ingredience:
  • 500 g kuřecích prsou
  • 100 g libové šunky
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 červené papriky
  • 2 větší cibule
  • cherry rajčata
  • sůl, pepř, koření podle libosti
  • olej na smažení

Postup:
  1. Kuřecí prsa pořádně omyjeme a osušíme. Následně je nakrájíme na kostky a umístíme do mísy. Přidáme koření, trošku oleje a promícháme. Alespoň na hodinu vložíme do ledničky.
  2. Šunku i anglickou nakrájíme na kostky. Pokud máme plátky, tak nakrájíme na delší proužky, které se pak přeloží.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo čtvrtiny. Papriku omyjeme a odstraníme jádřinec a nakrájíme.
  4. Na špejli umístíme na střídačku maso, cibuli, šunku, papriku, rajčata, slaninu... Následně celý špíz okořeníme a položíme na plech nebo pekáček, které jsme předtím potřeli olejem.
  5. Pekáček vložíme do trouby, která je vyhřátá na 180°C.
  6. Ražniči tam pečeme cca 20 minut.
  7. Kuřecí ražniči podáváme s bramborami a salátem.

Pokud si chcete připravit dietnější verzi z kuřecího masa, nepoužívejte slaninu a plech nevymazávejte, ale vyložte pečícím papírem.