logo raznici

Lososový špíz na grilu

1.6.2018  Losos je chutný pečený, smažený i grilovaný, co tak připravit losové špízy na grilu nebo smažené? Příprava je podobná jako u ražniči a výsledná chuť je vždy skvělá a dost závisí na použitých surovinách, které můžete vždy kombinovat podle chuti. Recept je velice snadný, tak se do něj pusťte.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  45 minut

lososové špízy fotka

Ingredience:
  • 400 g lososa bez kůže
  • anglická slanina nebo šunka
  • cherry rajčata
  • paprika
  • další zelenina podle chuti
  • citrón
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup:
  1. Lososa vytáhneme z lednice čtvrt hodiny před jeho zpracováním, opláchneme ho a ubrouskem osušíme.
  2. Následně ho nakrájíme na stejně velké kousky a trošku pokapeme čerstvou šťávou z citrónu.
  3. Poté ho opatrně osolíme mořskou solí a opepříme. Necháme ho při pokojové teplotě odpočívat zhruba 20 minut.
  4. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou omyjeme a papriku či jinou zeleninou nakrájíme na čtverce a slaninu také nakrájíme na čtverce.
  5. Konečně na špejli napichujeme kousky lososa, slaninu, rajče, papriku a pokračujeme opět lososem, dokud ji nezaplníme.
  6. Potom můžeme špíz s lososem smažit, péct nebo grilovat. Při každé úpravě sledujeme, zda jsou špízy z dané strany zlaté a poté je obrátíme. Pozor, jedna strana trvá pár minut.
  7. Hotové lososové špízy podáváme se salátem, brambory a dresingem.

S lososem můžete připravit řadu chutných a zdravých pokrmů a jedním z nich jsou i grilované špízy, které chutnají výtečně. Navíc ryby jsou zdravé, tak si jich v létě se zeleninou užijte.