logo raznici

Kuřecí ražniči s játry

10.3.2013  Připravte si výborné kuřecí ražniči s játry. Díky kombinaci těchto dvou druhů chutná ražniči výborně. Nebojte se této výborné kombinace.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  40 minut

kuřecí ražniči s játry foto

Ingredience:
  • 400 g kuřecích prsou
  • 300 g kuřecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 klobásky
  • 3 větší cibule
  • 2 klobásky
  • sůl, pepř, grilovací nebo gyros koření
  • olej

Postup:
  1. Omytá kuřecí játra a prsa nakrájíme na stejné díly (třeba kostky). Okořeníme je.
  2. Anglickou slaninu nakrájíme taktéž na kostky.
  3. Klobásky nakrájíme na kolečka. Můžeme použít dva druhy klobásek pro zajímavější chuť.
  4. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
  5. Papriky také omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je.
  6. Na špejli nebo na jehlu napichujeme na střídačku maso, slaninu, cibuli, játra, papriku. Špízy posypeme kořením.
  7. Špízy umístíme do vymazaného pekáče a vložíme do předem vyhřáté trouby.
  8. Troubu předem vyhřejeme na 180°C a pečeme asi 20 - 30 minut.

Kuřecí ražniči s játry podáváme se zeleninou a např. pečenými bramborami.