logo raznici

Ražniči na špejli

11.3.2013  Připravte si jednoduché ražniči na špejli. Výborná klasika, kterou si můžete upéct v troubě nebo osmažit. Záleží na to, co budete chtít. Recept je velmi snadný.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  1 hodina

ražniči na špejli fotka

Ingredience:
  • 500 g vepřové kýty nebo plecka
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 - 3 klobásy
  • 3 papriky (červená a žlutá)
  • 2 větší cibule
  • sůl, pepř, koření podle chuti
  • olej na smažení

Postup:
  1. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Dále tyto plátky nakrájíme na čtverečky. Vložíme do mísy s troškou oleje, pepře, koření a soli. Promícháme na chvíli dáme marinovat do ledničky.
  2. Poté mísu vytáhneme a připravíme si další suroviny.
  3. Slaninu nakrájíme na čtverce a klobásy na kolečka.
  4. Papriky omyjeme, vyndáme jádřinec a nakrájíme je.
  5. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka.
  6. Na špejli napichujeme na střídačku maso, papriku, slaninu, cibuli, klobásu a opět maso. Celý špíz okořeníme podle potřeby.
  7. Ražniči můžeme osmažit nebo upéct v troubě.
  8. V případě smažení, smažíme na rozpáleném oleji nejprve z jedné strany a pak z druhé strany.
  9. Pokud budeme ražniči péct, tak ražniči umístíme na plech vymazaný sádlem nebo olejem. Pečeme asi hodinu, dokud nebude ražniči hotové.